In this Blog there are some 505 books of all types. The majority are novels. Each book contains the number of times or pages where chess "references" are made. Normally, people speak as if a particular book has been catalogued as "chess". The reality in another, it is clear that the majority of people have not read the whole book. The result is that the publicity made of many books, with their corresponding authors, does not reach a minimum leval to be considered books about chess.

El Museu Nacional dels Escacs amb motiu del 90è aniversari de la creació de l'Obertura Catalana, per Savelly Grigorievich Tartakower l'any 1929, ha creat la Biblioteca Tartakower. Hi haurà els llibres que va escriure o que tenen a veure amb la seva obra.



Los Horrores del Escapelo

Títol: Los Horrores del Escalpelo
Autor: Daniel Mares Martín

Idioma: Castellà
Editorial: Grupo Editorial AJEC 2011
Mides: 15x21
Pàgines: 710
Any edició: 2011
Impressió: Gráficas Varona, SA
Lloc: 37008-Salamanca
ISBN: 978-84-15156-12-3
Dipòsit legal: S-465-2011
Preu: PDF

Temàtica: Policíaca. Tardor de 1888. L'enginyer espanyol Leonardo Torres Quevedo es troba a Londres darrere del mític Escaquista de Maelzel, un autòmat mecànic que es creia perdut des de feia dècades. En companya de Raimundo Aguirre, monstruós lladre i assassí, que diu tenir la pista de l'autòmat perdut, inicia la recerca a través dels baixos fons londinencs i de l'alta societat victoriana. Però la recerca és interrompuda per l'horror: els carrers del deprimit barri de Whitechapel es desperten amb cadàvers de prostitutes obertes sobre l'empedrat. I Torres Quevedo i el seu company Aguirre es veuen implicats en la caça d'un assassí que signa els seus crims com Jack l'Esbudellador, entrant en una complexa partida d'escacs amb fosques conspiracions, el misteri i la mort com a peces principals. Una excel·lent novel·la però bastant complicada, en la que li sobren unes tres-centes pàgines. 215 referències d'escacs.