In this Blog there are some 505 books of all types. The majority are novels. Each book contains the number of times or pages where chess "references" are made. Normally, people speak as if a particular book has been catalogued as "chess". The reality in another, it is clear that the majority of people have not read the whole book. The result is that the publicity made of many books, with their corresponding authors, does not reach a minimum leval to be considered books about chess.

El Museu Nacional dels Escacs amb motiu del 90è aniversari de la creació de l'Obertura Catalana, per Savelly Grigorievich Tartakower l'any 1929, ha creat la Biblioteca Tartakower. Hi haurà els llibres que va escriure o que tenen a veure amb la seva obra.



IN NOMINE PATRIS

Títol: In Nomine Patris
Autor: David Palacios Belmonte

Idioma: Castellà
Editorial: Editorial Hispano Árabe
Mides: 15x21
Pàgines: 474
Any edició: 2016
Impressió: PodiPrint
Lloc: 29200-Antequera
ISBN: 978-84-944983-1-2
Dipòsit legal: B-5009-2016
Preu: 18€

Temàtica: Història. Hivern del 1024. En un monestir a la ciutat de Barcelona creix Arsenda juntament amb les seves germanes esperant la notícia de tornar una altra vegada al seu lloc d'origen, Guissona. Fa uns anys que el seu pare, davant els esdeveniments incerts que vivia el califat de Còrdova, va decidir enviar a les seves filles a l'abadia benedictina perquè estiguessin en un lloc segur. Amb aquesta novel·la l'autor vol reivindicar el paper de la dona en la societat feudal que es fa especialment remarcable en les zones de frontera. L'autor narra la vida d'Arsenda, una dama culta i sensible, i els perills a què s'enfrontarà en un viatge ple d'aventures i riscos. 26 referències d'escacs.