In this Blog there are some 505 books of all types. The majority are novels. Each book contains the number of times or pages where chess "references" are made. Normally, people speak as if a particular book has been catalogued as "chess". The reality in another, it is clear that the majority of people have not read the whole book. The result is that the publicity made of many books, with their corresponding authors, does not reach a minimum leval to be considered books about chess.

El Museu Nacional dels Escacs amb motiu del 90è aniversari de la creació de l'Obertura Catalana, per Savelly Grigorievich Tartakower l'any 1929, ha creat la Biblioteca Tartakower. Hi haurà els llibres que va escriure o que tenen a veure amb la seva obra.



Los Cartoneros de la Diosa Caissa

Títol: Los Cartoneros 
         de la Diosa Caissa
Autor: Victorio Veronese

Director: Marcelo Daguerre
Idioma: Castellà
Estrena: 

Temàtica: Teatre. l'acció transcorre a la plaça Lezica de Buenos Aires cap a l'any 2004.

Aquesta obra te per protagonistes a Camilo i Andrès que fan molt be el seu paper de recollir papers en una Buenos Aires complicada i en crisi. Tos dos conviuen i interactuen vivències, que van des del difícil treball de ser cartonero com així també a través de l'amistat de dos éssers marginals que es consoliden per mitjà del joc d'escacs. 

Els escacs aquí actuen gairebé com una addició i les fitxes vibren com signes en els estats d'ànim de tots dos protagonistes. Les peces van i vénen salten d'aquí i d'allà, quan els joves discuteixen, i allà augmenta la passió del joc quan Andrès fa un petó a la Reina.

Més endavant està present en la vida permanent d'Andrès, Tina la seva núvia que enyora desitjos de progrés amb un home que li doni un fill, encara que Andrès mai podrà donar-li el que ella tant obessiona. Cal destacar la presència absoluta, en cada xerrada de Varangul, un ésser que apareix gairebé com un mite o un fantasma. Un home que, tot i ésser tambè cartonero, demostra estar més enllà de les seves parelles.

Com en el joc d'escacs, aquest grup d'actors Camilo, Andrès, Varengul i Tina, respon a la excel·lent trama de Victorio Veronese.

El final? El final el deixem per a vosaltres amables seguidors d'aquest BLOG podeu trobar aquesta obra i llegir el seu final

Aquest BLOG agraeix la cortesia del seu autor.

2 comentaris:

cuadernos de veronese ha dit...

Muchísimas gracias. Atentamente, Victorio Veronese.

http://www.cuadernosdeveronese.blogspot.com

maria elena rocchio ha dit...

excelente obra, la vi en Buenos Aires, por la intensidad del texto, de un realismo no exento de humanidad, y por la conmovedora entrega de los actores.
Maria Elena Rocchio