In this Blog there are some 505 books of all types. The majority are novels. Each book contains the number of times or pages where chess "references" are made. Normally, people speak as if a particular book has been catalogued as "chess". The reality in another, it is clear that the majority of people have not read the whole book. The result is that the publicity made of many books, with their corresponding authors, does not reach a minimum leval to be considered books about chess.

El Museu Nacional dels Escacs amb motiu del 90è aniversari de la creació de l'Obertura Catalana, per Savelly Grigorievich Tartakower l'any 1929, ha creat la Biblioteca Tartakower. Hi haurà els llibres que va escriure o que tenen a veure amb la seva obra.



Breviairie des Échecs

TARTAKOWERS Library
************************

Títol: Breviaire des Échecs
Autor: SG Tartakower

Idioma: Francès
Editorial: Éditions Stock
Mides: 12x16
Pàgines: 330
Any edició: 1949 (1933)
Impressió: Floch A Mayenne
Lloc. França
Preu: 28€


Temàtica. DivulgacióLa primera edició d'aquest Bréviaire des échecs Tartakower la va fer l'any 1933. Tartakover va redactar el Breviari el 1930, quan va estar en el punt més alt de la seva carrera escaquistica. Aquest fet la FIDE li va concedir el títol de Gran Mestre Internacional. El llibre té un fort enfocament en les obertures, on la teoria dels escacs ha evolucionat molt des de llavors. No obstant això, el to lúdic del Bréviaire des échecs, fa que no només sigui accessible per als jugadors novells, sinó també inimitable i de distracció. Aquesta és una obra cabdal de la història dels escacs, escrit en francès. És un dels llibres d'escacs que se n'han fet més versions.