In this Blog there are some 505 books of all types. The majority are novels. Each book contains the number of times or pages where chess "references" are made. Normally, people speak as if a particular book has been catalogued as "chess". The reality in another, it is clear that the majority of people have not read the whole book. The result is that the publicity made of many books, with their corresponding authors, does not reach a minimum leval to be considered books about chess.

El Museu Nacional dels Escacs amb motiu del 90è aniversari de la creació de l'Obertura Catalana, per Savelly Grigorievich Tartakower l'any 1929, ha creat la Biblioteca Tartakower. Hi haurà els llibres que va escriure o que tenen a veure amb la seva obra.



50 Perles

Títol: 50 Perles
Autor: Pau Pascual Duran

Idioma: Català
Editorial: MEMORIAS ediciones, SL
Mides: 15x24
Pàgines: 322
Any edició: 2019
Impressió: Masquelibros, SL
Lloc:
ISBN: 978-84-945956-7-7
Dipòsit legal:
Preu: 20€

Temàtica: 50 partides d'escacs comentades pels seus protagonistes. Aquesta joia que el carter m'ha portat ha casa ha estat un dels moments més interessants que m'ha donat aquest mil·lenari joc. Com ho diu curosament el president de la Federació Catalana d'Escacs, Pepo Viñas i Racionero entre altres coses a la pàgina 23: El Pau va marxar molt ràpid. Molt més d'hora de que tocava. Segurament, ell va marxar a l'inici del que ens estava a punt d'oferir quant hagués acabat aquesta joia de llibre. Un llibre que al llegir-lo m'ha donat uns moments de tranquil·litat extraordinaris. He estat molt content perquè hi ha una partida celebrada a Castellar, quan fèiem el Torneig Internacional Obert d'Escacs Vila de Castellar del Vallès i la partida presentada és la que va guanyar merescudament l'argentí Fernando Peralta l'any 2013. Per acabar vull felicitar per la delicadesa que he trobat en els han dut a terme l'edició d'aquestes 50 Perles. Potser és el millor llibre d'escacs que he llegit. Aquest, es un llibre d'un torneig molt especial, segurament que en Pau li hagués agradat, no guanyar-lo.

1 comentari:

Raquel ha dit...

Moltes gràcies per les teves paraules, Salvador. Tal i com ho va dibuixar Guadalupe a la seva caricatura, les perles van passar a la posteritat junt amb el Pau i ell estaria feliç de veure-ho. I nosaltres, molt contents al comprovar que la seva obra ha tingut tanta acollida i la seva persona tant reconeixement.