In this Blog there are some 505 books of all types. The majority are novels. Each book contains the number of times or pages where chess "references" are made. Normally, people speak as if a particular book has been catalogued as "chess". The reality in another, it is clear that the majority of people have not read the whole book. The result is that the publicity made of many books, with their corresponding authors, does not reach a minimum leval to be considered books about chess.

El Museu Nacional dels Escacs amb motiu del 90è aniversari de la creació de l'Obertura Catalana, per Savelly Grigorievich Tartakower l'any 1929, ha creat la Biblioteca Tartakower. Hi haurà els llibres que va escriure o que tenen a veure amb la seva obra.



Teoría de las sombras

Títol: Teoría de las sombras
Autor: Paolo Maurensig

Idioma: Castellà
Editorial: gatopardo ediciones
Mides: 12,5x20
Pàgines: 216
Any edició: 2016
Impressió: Reinbook serveis gràfics, SL 
Lloc: Barcelona
ISBN: 978-84-945100-7-6
Dipòsit legal: B-27486-2016
Preu: 19,95€

Temàtica:Història. La matinada del 24 de març de 1946, Alexandre Aleksandrovitx Alekhine fou trobat mort a la habitació on s'ha allotjava de l'Hotel do Parque d'Estoril. L'autopsia va determina que la mort s'havia produït per asfíxsia, provocada per un tros de carn que se li havia entravessat a la gola. La premsa portuguesa publico la versió oficial, i el cas fou arxivat. Des de aleshores, les hipòtesis sobre la causa de la seva mort han estat múltiples. El difunt portava sobre les seves espatlles un pasat col·laboracionista, i els soviètics el consideraven un traïdor a la pàtria. Maurensig ha fet una bona novel·la del que tots ja sabíem.150 referències d'escacs.