In this Blog there are some 505 books of all types. The majority are novels. Each book contains the number of times or pages where chess "references" are made. Normally, people speak as if a particular book has been catalogued as "chess". The reality in another, it is clear that the majority of people have not read the whole book. The result is that the publicity made of many books, with their corresponding authors, does not reach a minimum leval to be considered books about chess.

El Museu Nacional dels Escacs amb motiu del 90è aniversari de la creació de l'Obertura Catalana, per Savelly Grigorievich Tartakower l'any 1929, ha creat la Biblioteca Tartakower. Hi haurà els llibres que va escriure o que tenen a veure amb la seva obra.



El aroma de la pólvora

Títol: El aroma de la pólvora
          Memorias de Jacques Turdó
Autor: Alberto Jodra Marcos

Idioma: Castellà
Editorial: Castalia ediciones. Edhasa
Mides: 14x22,5
Pàgines: 224
Any edició: 2013
Impressió: Nexus/Larmor
Lloc: Barcelona
ISBN: 974-84-9740-629-1
Dipòsit legal: B-8828-2013
Preu: 16,50€

XV Premi Tiflos de novel·la convocat per ONCE

Temàtica: A l'illa volcànica de Columbano, antic refugi de corsaris, dos homes deixen morir els seus dies entre el moll d'un poble de pescadors i els salons enfangats d'un palau en ruïnes. En resignada decadència, comparteixen jocs d'escacs i records de triomfs i desgràcies, fins que un diumenge la seva trista vida es veu interrompuda per l'arriba de Venècia, d'una jove increïblement bella que ha creuat l'oceà en un vaixell mercant per trobar l'home que va enamorar a la seva mare. És llavors quan l'equilibri de tants anys es trosseja, les pluges inunden els carrers i el volcà desperta torbat, sepultant l'illa sota una crosta incandescent que podem encara contemplar en aquesta cornisa de penya-segats que colonitzen els ocells per les seves danses d'amor ... 20 referències d'escacs.